Torskrygg (2,5kg)
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela blomkålen i fyra delar. Lägg dem i en ugnsfast form.
Bryn smöret i en stekpanna tills det är fint gyllene. Slå smöret över blomkålen och salta och peppra lite lätt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.
Riv grana padano och skölj och finhacka persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
Salta och peppra torsken på båda sidor.
Värm lite mer smör i stekpannan och stek fisken på medelhög värme på båda sidor ca 2-3 min. Ös smöret i pannan över fisken medans den steks.
Skölj spenaten och lägg upp i en skål. Ringla över olja och vinäger och en nypa salt och peppar. Ugnsbakad blomkål
Ta ut blomkålen. Skeda smöret som finns i formen över blomkålen och strö över grana padano, persilja och hackade mandlar.
Servera fisken tillsammans med bakad blomkål och spenatsallad.
Källa: Tasteline
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela blomkålen i fyra delar. Lägg dem i en ugnsfast form.
Bryn smöret i en stekpanna tills det är fint gyllene. Slå smöret över blomkålen och salta och peppra lite lätt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.
Riv grana padano och skölj och finhacka persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
Salta och peppra torsken på båda sidor.
Värm lite mer smör i stekpannan och stek fisken på medelhög värme på båda sidor ca 2-3 min. Ös smöret i pannan över fisken medans den steks.
Skölj spenaten och lägg upp i en skål. Ringla över olja och vinäger och en nypa salt och peppar. Ugnsbakad blomkål
Ta ut blomkålen. Skeda smöret som finns i formen över blomkålen och strö över grana padano, persilja och hackade mandlar.
Servera fisken tillsammans med bakad blomkål och spenatsallad.