Argentinska Rödräkor (2kg)
Argentinska Rödräkor (2kg)
Stora räkor med vitlök och chili
Ingredienser
 1 kg tigerräkor eller vanliga räkor, råa med skal
 10 vitlöksklyftor
 4 röda chilifrukter
 0,5 dl olivolja
 1 dl vitt vin
 1 knippe bladpersilja
Tillagning
1

Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta. Rör under tiden, cirka 2 minuter, tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka.

2

Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa. Häll över vinet och låt allt koka upp någon minut. Smaka av med lite salt om det behövs.

3

Lägg upp i en skål och strö rikligt med hackad bladpersilja över.

Källa: Köket

Ingredienser

Ingredienser
 1 kg tigerräkor eller vanliga räkor, råa med skal
 10 vitlöksklyftor
 4 röda chilifrukter
 0,5 dl olivolja
 1 dl vitt vin
 1 knippe bladpersilja

Instruktioner

Tillagning
1

Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta. Rör under tiden, cirka 2 minuter, tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka.

2

Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa. Häll över vinet och låt allt koka upp någon minut. Smaka av med lite salt om det behövs.

3

Lägg upp i en skål och strö rikligt med hackad bladpersilja över.

Argentinska Rödräkor (2kg)
Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.