Fisk
800 gram torskryggfilé, tinad
1 krm salt
1 krm svartpeppar, malen
1 msk smör
Ugnsbakad blomkål
1 st blomkålshuvud(en)
100 gram smör
1 krm salt
1 krm svartpeppar, malen
50 gram grana padano
0,5 kruka(or) färsk persilja
30 gram mandel, finhackad
Sallad
50 gram färsk bladspenat
0,5 msk olivolja
1 tsk vit balsamvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar, malen
Tillagning
1Sätt ugnen på 175 grader.
Ugnsbakad blomkål:
2Dela blomkålen i fyra delar. Lägg dem i en ugnsfast form.
3Bryn smöret i en stekpanna tills det är fint gyllene. Slå smöret över blomkålen och salta och peppra lite lätt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.
4Riv grana padano och skölj och finhacka persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
Fisk:
5Salta och peppra torsken på båda sidor.
6Värm lite mer smör i stekpannan och stek fisken på medelhög värme på båda sidor ca 2-3 min. Ös smöret i pannan över fisken medans den steks.
Sallad:
7Skölj spenaten och lägg upp i en skål. Ringla över olja och vinäger och en nypa salt och peppar. Ugnsbakad blomkål
8Ta ut blomkålen. Skeda smöret som finns i formen över blomkålen och strö över grana padano, persilja och hackade mandlar.
9Servera fisken tillsammans med bakad blomkål och spenatsallad.
Källa: Tasteline
Ingredienser
Fisk
800 gram torskryggfilé, tinad
1 krm salt
1 krm svartpeppar, malen
1 msk smör
Ugnsbakad blomkål
1 st blomkålshuvud(en)
100 gram smör
1 krm salt
1 krm svartpeppar, malen
50 gram grana padano
0,5 kruka(or) färsk persilja
30 gram mandel, finhackad
Sallad
50 gram färsk bladspenat
0,5 msk olivolja
1 tsk vit balsamvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar, malen
Instruktioner
Tillagning
1Sätt ugnen på 175 grader.
Ugnsbakad blomkål:
2Dela blomkålen i fyra delar. Lägg dem i en ugnsfast form.
3Bryn smöret i en stekpanna tills det är fint gyllene. Slå smöret över blomkålen och salta och peppra lite lätt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.
4Riv grana padano och skölj och finhacka persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
Fisk:
5Salta och peppra torsken på båda sidor.
6Värm lite mer smör i stekpannan och stek fisken på medelhög värme på båda sidor ca 2-3 min. Ös smöret i pannan över fisken medans den steks.
Sallad:
7Skölj spenaten och lägg upp i en skål. Ringla över olja och vinäger och en nypa salt och peppar. Ugnsbakad blomkål
8Ta ut blomkålen. Skeda smöret som finns i formen över blomkålen och strö över grana padano, persilja och hackade mandlar.
9Servera fisken tillsammans med bakad blomkål och spenatsallad.