Tonfisk (4kg)
Tonfisk (4kg)
Pepparstekt tonfisk med cocos- currysås och Miamisalsa
Ingredienser
 500 gram tonfisk
 rosépeppar, grovmald
 svartpeppar, grovmald
 vitpeppar, grovmald
 salt
Salsa
 salt
 1 msk olivolja
 1 msk mynta, hackad
 0,5 st lime, saften av
 0,5 st röd chilifrukt, finhackad
 0,5 st rödlök(ar), finhackad
 0,5 dl papaya/or, tärnad
 0,5 dl mango(s), tärnad
 1 st tomat(er)
 0,5 dl majskorn, rostade
 0,5 dl svarta bönor
 peppar
Sås
 tomatpuré, ev
 1 tsk fisksås
 2 st limeblad
 1 dl kokosmjölk, cirka
 1 msk röd currypasta
 1 bit(ar) ingefära, hel
 1 st Schalottenlök(ar), finhackad
 2 st citrongräs
Tillbehör
 2 st sötpotatis(ar)
 0,5 dl kokosmjölk, cirka
 2 msk olja
 1 msk koriander, hackad
 limeskal
 salt
Tillagning
1

Köp tonfisk i bit som inte är alltför tjock. Ta bort eventuella hinnor och blod från filén.

2

Krossa pepparn fint, eller använd färdigköpt pepparmix. Vänd utsidan av tonfisken i pepparblandningen så att utsidan täcks av ett tunt lager peppar.

3

Stek fisken i olja, på låg värme runtom. Salta! Om tonfisken är tunn räcker det att steka den runtom. Den ska fortfarande vara rosa i mitten. Använder du en tjockare bit kanske den behöver stekas några minuter i ugn på 100 graders värme. Temperaturen i mitten av fisken bör vara ca 50-55 grader (använd en ugnstermometer). Salta den färdigstekta fisken runtom och skär den i skivor innan servering.

4

Sås: Hacka grönsakerna och fräs i olja. Tillsätt currypasta och låt fräsa ytterligare en stund. Tillsätt kokosmjölk och limeblad.

5

Låt koka ihop. Ta ur limeblad, mixa och smaka av med fisksås. För att få en vackrare färg på såsen kan man tillsätta en klick tomatpuré på slutet.

6

Salsa: Rosta majskornen i en stekpanna med lite fett. Finhacka frukt och grönsaker. Blanda samman och smaksätt med färsk mynta, chili, lime, salt och peppar. Avsluta med en skvätt olivolja.

7

Chips av sötpotatis: Skala sötpotatisen och skär 4-8 lövtunna skivor. Placera skivorna på en plåt med smort bakplåtspapper (använd olja).

8

Placera ytterligar ett bakplåtspapper ovanpå potatisen och ställ en mindre plåt eller ugnsform ovanpå. Detta gör att potatischipsen blir raka och fina.

9

Baka chipsen i 125 grader ca 1 timme, tills de är torra och har fin färg. Salta de färdiga chipsen.

10

Puré av sötpotatis med smak av lime och koriander: Skala och skär resterande sötpotatis i stora tärningar. Koka mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och pressa potatisen. Värm kokosmjölken och blanda i den pressade potatisen.

11

Tillsätt olja hackad färsk koriander och finrivet skal av 1 lime. Smaksätt med salt och nymald svartpeppar.

Källa: Tasteline

Ingredienser

Ingredienser
 500 gram tonfisk
 rosépeppar, grovmald
 svartpeppar, grovmald
 vitpeppar, grovmald
 salt
Salsa
 salt
 1 msk olivolja
 1 msk mynta, hackad
 0,5 st lime, saften av
 0,5 st röd chilifrukt, finhackad
 0,5 st rödlök(ar), finhackad
 0,5 dl papaya/or, tärnad
 0,5 dl mango(s), tärnad
 1 st tomat(er)
 0,5 dl majskorn, rostade
 0,5 dl svarta bönor
 peppar
Sås
 tomatpuré, ev
 1 tsk fisksås
 2 st limeblad
 1 dl kokosmjölk, cirka
 1 msk röd currypasta
 1 bit(ar) ingefära, hel
 1 st Schalottenlök(ar), finhackad
 2 st citrongräs
Tillbehör
 2 st sötpotatis(ar)
 0,5 dl kokosmjölk, cirka
 2 msk olja
 1 msk koriander, hackad
 limeskal
 salt

Instruktioner

Tillagning
1

Köp tonfisk i bit som inte är alltför tjock. Ta bort eventuella hinnor och blod från filén.

2

Krossa pepparn fint, eller använd färdigköpt pepparmix. Vänd utsidan av tonfisken i pepparblandningen så att utsidan täcks av ett tunt lager peppar.

3

Stek fisken i olja, på låg värme runtom. Salta! Om tonfisken är tunn räcker det att steka den runtom. Den ska fortfarande vara rosa i mitten. Använder du en tjockare bit kanske den behöver stekas några minuter i ugn på 100 graders värme. Temperaturen i mitten av fisken bör vara ca 50-55 grader (använd en ugnstermometer). Salta den färdigstekta fisken runtom och skär den i skivor innan servering.

4

Sås: Hacka grönsakerna och fräs i olja. Tillsätt currypasta och låt fräsa ytterligare en stund. Tillsätt kokosmjölk och limeblad.

5

Låt koka ihop. Ta ur limeblad, mixa och smaka av med fisksås. För att få en vackrare färg på såsen kan man tillsätta en klick tomatpuré på slutet.

6

Salsa: Rosta majskornen i en stekpanna med lite fett. Finhacka frukt och grönsaker. Blanda samman och smaksätt med färsk mynta, chili, lime, salt och peppar. Avsluta med en skvätt olivolja.

7

Chips av sötpotatis: Skala sötpotatisen och skär 4-8 lövtunna skivor. Placera skivorna på en plåt med smort bakplåtspapper (använd olja).

8

Placera ytterligar ett bakplåtspapper ovanpå potatisen och ställ en mindre plåt eller ugnsform ovanpå. Detta gör att potatischipsen blir raka och fina.

9

Baka chipsen i 125 grader ca 1 timme, tills de är torra och har fin färg. Salta de färdiga chipsen.

10

Puré av sötpotatis med smak av lime och koriander: Skala och skär resterande sötpotatis i stora tärningar. Koka mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och pressa potatisen. Värm kokosmjölken och blanda i den pressade potatisen.

11

Tillsätt olja hackad färsk koriander och finrivet skal av 1 lime. Smaksätt med salt och nymald svartpeppar.

Tonfisk (4kg)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.