Rödtungafilé (2,5kg)
Koka upp vinet och vattnet tillsammans med fiskbuljongstärningen och löken och låt sjuda under lock i 10 minuter.
Förbered under tiden rödtungafiléerna. Skölj, salta och peppra filéerna.
Rulla ihop dem med dill och en rundskuren del av skaldjurspatén och sätt ihop med en tandpetare. Låt fisken ligga en stund medan såsen görs klart.
Blanda smöret med vetemjölet, sila buljongen och koka upp den i en kastrull. Vispa långsamt ned blandningen av smör och mjöl i buljongen. Vispa ned vispgrädden i buljongen.
Lägg slutligen fiskfiléerna i buljongen och låt sjuda i 6 minuter.
Källa: Tasteline
Ingredienser
Instruktioner
Koka upp vinet och vattnet tillsammans med fiskbuljongstärningen och löken och låt sjuda under lock i 10 minuter.
Förbered under tiden rödtungafiléerna. Skölj, salta och peppra filéerna.
Rulla ihop dem med dill och en rundskuren del av skaldjurspatén och sätt ihop med en tandpetare. Låt fisken ligga en stund medan såsen görs klart.
Blanda smöret med vetemjölet, sila buljongen och koka upp den i en kastrull. Vispa långsamt ned blandningen av smör och mjöl i buljongen. Vispa ned vispgrädden i buljongen.
Lägg slutligen fiskfiléerna i buljongen och låt sjuda i 6 minuter.
Lämna ett svar