Rödtungafilé (2,5kg)
Rödtungafilé (2,5kg)
Rödtungafilé à la Sopot
 
Ingredienser
 4-6 rödtungafiléer
 100 g skaldjurspaté
 1 gul lök
 2 stjälkar dill
 1 fiskbuljong
 0,5 tsk salt
 2 varv vitpeppar
 3 msk smör
 3 msk vetemjöl
 3 dl vitt vin
 3 dl vatten
 2 dl grädde
Tillagning
1

Koka upp vinet och vattnet tillsammans med fiskbuljongstärningen och löken och låt sjuda under lock i 10 minuter.

2

Förbered under tiden rödtungafiléerna. Skölj, salta och peppra filéerna.

3

Rulla ihop dem med dill och en rundskuren del av skaldjurspatén och sätt ihop med en tandpetare. Låt fisken ligga en stund medan såsen görs klart.

4

Blanda smöret med vetemjölet, sila buljongen och koka upp den i en kastrull. Vispa långsamt ned blandningen av smör och mjöl i buljongen. Vispa ned vispgrädden i buljongen.

5

Lägg slutligen fiskfiléerna i buljongen och låt sjuda i 6 minuter.

Källa: Tasteline

Ingredienser

Ingredienser
 4-6 rödtungafiléer
 100 g skaldjurspaté
 1 gul lök
 2 stjälkar dill
 1 fiskbuljong
 0,5 tsk salt
 2 varv vitpeppar
 3 msk smör
 3 msk vetemjöl
 3 dl vitt vin
 3 dl vatten
 2 dl grädde

Instruktioner

Tillagning
1

Koka upp vinet och vattnet tillsammans med fiskbuljongstärningen och löken och låt sjuda under lock i 10 minuter.

2

Förbered under tiden rödtungafiléerna. Skölj, salta och peppra filéerna.

3

Rulla ihop dem med dill och en rundskuren del av skaldjurspatén och sätt ihop med en tandpetare. Låt fisken ligga en stund medan såsen görs klart.

4

Blanda smöret med vetemjölet, sila buljongen och koka upp den i en kastrull. Vispa långsamt ned blandningen av smör och mjöl i buljongen. Vispa ned vispgrädden i buljongen.

5

Lägg slutligen fiskfiléerna i buljongen och låt sjuda i 6 minuter.

Rödtungafilé (2,5kg)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.