Rödingfilé isländsk (2,5kg)
Smakrik fisk och syrlig sås. Då vill vi ha ett smakrikt vitt med friskhet, till exempel: Stoneleigh Chardonnay, 102 kronor, 2006, Marlborough Nya Zeeland, 6427. Vintips: Jens Dolk Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Börja med tapenaden. Kör brödet i matberedaren tillsammans med citronskal och örter. Ingen vätska skall tillsättas.
Skala och koka mandelpotatisen mjuk. Låt den ånga av ordentligt. Mosa ihop den med olivoljan med en sked.
Smaka av med flingsalt och vitpeppar. Moset skall inte vara helt slätt utan ha potatisbitar kvar.
Gör såsen medan potatisen kokar. Skala och hacka schalottenlöken och bryn den i 1 msk smör.
Tillsätt fiskbuljongen och koka ihop en stund. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare. Sila bort lökhacket.
Hetta upp såsen igen och vispa i smöret klickvis. Smaka av med salt och peppar samt citronskal och citronsaft efter smak.
Håll såsen varm men låt den helst inte koka.
Värm ugnen till 225 graders övervärme.
Skär fisken i portionsbitar. Stek den i rapsolja tills fisken är klar och skinnet riktigt knaprigt. Salta och peppra.
Lägg fisken på ett ugnsfast fat och fördela tapenaden över filéerna. Griljera i ugnen i 1–2 minuter så att citron- och örtblandningen får lite färg.
Fördela potatisen på tallrikar och lägg en bit rödingfilé ovanpå. Droppa såsen runt om.
Källa: Tasteline
Ingredienser
Instruktioner
Smakrik fisk och syrlig sås. Då vill vi ha ett smakrikt vitt med friskhet, till exempel: Stoneleigh Chardonnay, 102 kronor, 2006, Marlborough Nya Zeeland, 6427. Vintips: Jens Dolk Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Börja med tapenaden. Kör brödet i matberedaren tillsammans med citronskal och örter. Ingen vätska skall tillsättas.
Skala och koka mandelpotatisen mjuk. Låt den ånga av ordentligt. Mosa ihop den med olivoljan med en sked.
Smaka av med flingsalt och vitpeppar. Moset skall inte vara helt slätt utan ha potatisbitar kvar.
Gör såsen medan potatisen kokar. Skala och hacka schalottenlöken och bryn den i 1 msk smör.
Tillsätt fiskbuljongen och koka ihop en stund. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare. Sila bort lökhacket.
Hetta upp såsen igen och vispa i smöret klickvis. Smaka av med salt och peppar samt citronskal och citronsaft efter smak.
Håll såsen varm men låt den helst inte koka.
Värm ugnen till 225 graders övervärme.
Skär fisken i portionsbitar. Stek den i rapsolja tills fisken är klar och skinnet riktigt knaprigt. Salta och peppra.
Lägg fisken på ett ugnsfast fat och fördela tapenaden över filéerna. Griljera i ugnen i 1–2 minuter så att citron- och örtblandningen får lite färg.
Fördela potatisen på tallrikar och lägg en bit rödingfilé ovanpå. Droppa såsen runt om.
LhaneJag 2 december 2023
db measurement app
FobertclolF 12 december 2023
Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, let alone the content!