Rödingfilé isländsk (2,5kg)
Rödingfilé isländsk (2,5kg)
Rödingfilé med örttapenade Gösfilé
Ingredienser
Fisk
 800 gram röding, eller öringfilé 1 msk rapsolja
 salt
 peppar
 Mos
 600 gram mandelpotatis
 0,5 dl olivolja
 flingsalt
 vitpeppar
Smörsås
 1 st Schalottenlök(ar)
 1 msk smör
 1 dl fiskbuljong, (av tärning eller konc fond)
 1 dl grädde
 50 gram smör
 1 st citron(er), skal och saft
Tapenade
 2 skiva(or) vitt bröd
 0,5 st citron(er), skal och saft
 persilja, timjan och dill, några nypor av vardera
Tillagning
1

Smakrik fisk och syrlig sås. Då vill vi ha ett smakrikt vitt med friskhet, till exempel: Stoneleigh Chardonnay, 102 kronor, 2006, Marlborough Nya Zeeland, 6427. Vintips: Jens Dolk Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

2

Börja med tapenaden. Kör brödet i matberedaren tillsammans med citronskal och örter. Ingen vätska skall tillsättas.

3

Skala och koka mandelpotatisen mjuk. Låt den ånga av ordentligt. Mosa ihop den med olivoljan med en sked.

4

Smaka av med flingsalt och vitpeppar. Moset skall inte vara helt slätt utan ha potatisbitar kvar.

5

Gör såsen medan potatisen kokar. Skala och hacka schalottenlöken och bryn den i 1 msk smör.

6

Tillsätt fiskbuljongen och koka ihop en stund. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare. Sila bort lökhacket.

7

Hetta upp såsen igen och vispa i smöret klickvis. Smaka av med salt och peppar samt citronskal och citronsaft efter smak.

8

Håll såsen varm men låt den helst inte koka.

9

Värm ugnen till 225 graders övervärme.

10

Skär fisken i portionsbitar. Stek den i rapsolja tills fisken är klar och skinnet riktigt knaprigt. Salta och peppra.

11

Lägg fisken på ett ugnsfast fat och fördela tapenaden över filéerna. Griljera i ugnen i 1–2 minuter så att citron- och örtblandningen får lite färg.

12

Fördela potatisen på tallrikar och lägg en bit rödingfilé ovanpå. Droppa såsen runt om.

Källa: Tasteline

Ingredienser

Ingredienser
Fisk
 800 gram röding, eller öringfilé 1 msk rapsolja
 salt
 peppar
 Mos
 600 gram mandelpotatis
 0,5 dl olivolja
 flingsalt
 vitpeppar
Smörsås
 1 st Schalottenlök(ar)
 1 msk smör
 1 dl fiskbuljong, (av tärning eller konc fond)
 1 dl grädde
 50 gram smör
 1 st citron(er), skal och saft
Tapenade
 2 skiva(or) vitt bröd
 0,5 st citron(er), skal och saft
 persilja, timjan och dill, några nypor av vardera

Instruktioner

Tillagning
1

Smakrik fisk och syrlig sås. Då vill vi ha ett smakrikt vitt med friskhet, till exempel: Stoneleigh Chardonnay, 102 kronor, 2006, Marlborough Nya Zeeland, 6427. Vintips: Jens Dolk Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

2

Börja med tapenaden. Kör brödet i matberedaren tillsammans med citronskal och örter. Ingen vätska skall tillsättas.

3

Skala och koka mandelpotatisen mjuk. Låt den ånga av ordentligt. Mosa ihop den med olivoljan med en sked.

4

Smaka av med flingsalt och vitpeppar. Moset skall inte vara helt slätt utan ha potatisbitar kvar.

5

Gör såsen medan potatisen kokar. Skala och hacka schalottenlöken och bryn den i 1 msk smör.

6

Tillsätt fiskbuljongen och koka ihop en stund. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare. Sila bort lökhacket.

7

Hetta upp såsen igen och vispa i smöret klickvis. Smaka av med salt och peppar samt citronskal och citronsaft efter smak.

8

Håll såsen varm men låt den helst inte koka.

9

Värm ugnen till 225 graders övervärme.

10

Skär fisken i portionsbitar. Stek den i rapsolja tills fisken är klar och skinnet riktigt knaprigt. Salta och peppra.

11

Lägg fisken på ett ugnsfast fat och fördela tapenaden över filéerna. Griljera i ugnen i 1–2 minuter så att citron- och örtblandningen får lite färg.

12

Fördela potatisen på tallrikar och lägg en bit rödingfilé ovanpå. Droppa såsen runt om.

Rödingfilé isländsk (2,5kg)
2 thoughts on “Rödingfilé isländsk (2,5kg)”
  • LhaneJag
    LhaneJag 2 december 2023

    db measurement app

  • FobertclolF
    FobertclolF 12 december 2023

    Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, let alone the content!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.