Marulk (2,5kg)
Marulk (2,5kg)
Ingredienser
 4 marulksfiléer à 200g, putsade
 18 skivor parmaskinka
 1 förp soltorkade tomater i olja, ca 200g
 2 krukor färsk basilika
 Havssalt, efter smak
 Nymald svartpeppar, efter smak
 1 msk balsamvinäger
 ruccolasallad till garnering
 4 smörpapper, A4 format
 2 msk olivolja till smörpappret
Vinmos
 800 g mandelpotatis eller annan mjölig potatis
 1 dl vitt vin, gärna samma vin som serveras till maten
 1 dl lätt creme fraice
 1 dl riven ost, grevétyp (50g)
 25 g smör
 0,5 tsk salt
 1 krm nymald svartpeppar
Tillagning
1

Värm ugnen på 225 grader.

2

Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta

3

Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 4 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.

4

Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.

5

Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.

6

Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ungsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.

7

Skiva upp fiskrullen. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan och strö lite ruccola över hela tallriken.

8

Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

9

Blanda vin och creme fraiche i en kastrull, värm försiktigt.

10

Riv osten fint.

11

Stöt potatisen eller pressa den.

12

Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar.

13

Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.

14

Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.

Källa: Köket

Ingredienser

Ingredienser
 4 marulksfiléer à 200g, putsade
 18 skivor parmaskinka
 1 förp soltorkade tomater i olja, ca 200g
 2 krukor färsk basilika
 Havssalt, efter smak
 Nymald svartpeppar, efter smak
 1 msk balsamvinäger
 ruccolasallad till garnering
 4 smörpapper, A4 format
 2 msk olivolja till smörpappret
Vinmos
 800 g mandelpotatis eller annan mjölig potatis
 1 dl vitt vin, gärna samma vin som serveras till maten
 1 dl lätt creme fraice
 1 dl riven ost, grevétyp (50g)
 25 g smör
 0,5 tsk salt
 1 krm nymald svartpeppar

Instruktioner

Tillagning
1

Värm ugnen på 225 grader.

2

Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta

3

Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 4 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.

4

Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.

5

Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.

6

Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ungsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.

7

Skiva upp fiskrullen. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan och strö lite ruccola över hela tallriken.

8

Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

9

Blanda vin och creme fraiche i en kastrull, värm försiktigt.

10

Riv osten fint.

11

Stöt potatisen eller pressa den.

12

Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar.

13

Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.

14

Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.

Marulk (2,5kg)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.