Marulk (2,5kg)
Värm ugnen på 225 grader.
Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta
Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 4 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.
Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.
Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.
Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ungsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Skiva upp fiskrullen. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan och strö lite ruccola över hela tallriken.
Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Blanda vin och creme fraiche i en kastrull, värm försiktigt.
Riv osten fint.
Stöt potatisen eller pressa den.
Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar.
Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.
Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.
Källa: Köket
Ingredienser
Instruktioner
Värm ugnen på 225 grader.
Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta
Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 4 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.
Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.
Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.
Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ungsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Skiva upp fiskrullen. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan och strö lite ruccola över hela tallriken.
Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Blanda vin och creme fraiche i en kastrull, värm försiktigt.
Riv osten fint.
Stöt potatisen eller pressa den.
Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar.
Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.
Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.
Lämna ett svar