Ingredienser
4 marulksfiléer à 200g, putsade
18 skivor parmaskinka
1 förp soltorkade tomater i olja, ca 200g
2 krukor färsk basilika
Havssalt, efter smak
Nymald svartpeppar, efter smak
1 msk balsamvinäger
ruccolasallad till garnering
4 smörpapper, A4 format
2 msk olivolja till smörpappret
Vinmos
800 g mandelpotatis eller annan mjölig potatis
1 dl vitt vin, gärna samma vin som serveras till maten
1 dl lätt creme fraice
1 dl riven ost, grevétyp (50g)
25 g smör
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillagning
1Värm ugnen på 225 grader.
2Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta
3Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 4 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.
4Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.
5Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.
6Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ungsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.
7Skiva upp fiskrullen. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan och strö lite ruccola över hela tallriken.
8Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
9 Blanda vin och creme fraiche i en kastrull, värm försiktigt.
11Stöt potatisen eller pressa den.
12Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar.
13Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.
14Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.
Källa: Köket
Ingredienser
Ingredienser
4 marulksfiléer à 200g, putsade
18 skivor parmaskinka
1 förp soltorkade tomater i olja, ca 200g
2 krukor färsk basilika
Havssalt, efter smak
Nymald svartpeppar, efter smak
1 msk balsamvinäger
ruccolasallad till garnering
4 smörpapper, A4 format
2 msk olivolja till smörpappret
Vinmos
800 g mandelpotatis eller annan mjölig potatis
1 dl vitt vin, gärna samma vin som serveras till maten
1 dl lätt creme fraice
1 dl riven ost, grevétyp (50g)
25 g smör
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Instruktioner
Tillagning
1Värm ugnen på 225 grader.
2Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta
3Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 4 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.
4Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.
5Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.
6Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ungsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.
7Skiva upp fiskrullen. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan och strö lite ruccola över hela tallriken.
8Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
9 Blanda vin och creme fraiche i en kastrull, värm försiktigt.
11Stöt potatisen eller pressa den.
12Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar.
13Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.
14Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.
Lämna ett svar