Hälleflundra (3kg)
Se till att laxen och hälleflundran har varit fryst i minst två dygn för att eventuella parasiter ska vara borta.
Skär bort nedersta delen på sparrisen ( ca 1 cm). Koka sparrisen in saltat vatten ca 3 minuter och spola dem sedan i kallt vatten.
Skär hälleflundra och laxen i jämnstora skivor och lägg dem varvade på stora tallrikar. Pensla med lite olivolja och citronsaft. Krydda lätt med salt och peppar.
Dela sparrisen på längden och lägg sparrisen i kors över fiskcarpaccion. Forma ett ägg av löjromen och lägg på sparrisen.
Pepparrotsskum; Mixa creme fraiche, riven pepparrot, citronsaft, salt och peppar med en stavmixer eller i en matberedare till en skummig dressing.
Innan servering; Ringla pepparrotsskummet runt fisken och strö över lite klippt smörgåskrasse
Källa: Tasteline
Ingredienser
Instruktioner
Se till att laxen och hälleflundran har varit fryst i minst två dygn för att eventuella parasiter ska vara borta.
Skär bort nedersta delen på sparrisen ( ca 1 cm). Koka sparrisen in saltat vatten ca 3 minuter och spola dem sedan i kallt vatten.
Skär hälleflundra och laxen i jämnstora skivor och lägg dem varvade på stora tallrikar. Pensla med lite olivolja och citronsaft. Krydda lätt med salt och peppar.
Dela sparrisen på längden och lägg sparrisen i kors över fiskcarpaccion. Forma ett ägg av löjromen och lägg på sparrisen.
Pepparrotsskum; Mixa creme fraiche, riven pepparrot, citronsaft, salt och peppar med en stavmixer eller i en matberedare till en skummig dressing.
Innan servering; Ringla pepparrotsskummet runt fisken och strö över lite klippt smörgåskrasse