Hälleflundra (3kg)
Hälleflundra (3kg)
Carpaccio på helgeflundra och lax med pepparrotsskum och löjrom
 
Ingredienser
 4 st grön sparris, färsk
 olivolja
 1 tsk citronsaft
 8 skiva(or) hälleflundra, odlad
 4 skiva(or) laxfilé(er), ca 30 g per person
 salt
 4 msk löjrom
 1 ask smörgåskrasse
 peppar
Pepparrotsskumm
 1 tsk citronsaft, färsk
 1 dl crème fraiche
 1 msk pepparrot
 salt
 peppar
Tillagning
1

Se till att laxen och hälleflundran har varit fryst i minst två dygn för att eventuella parasiter ska vara borta.

2

Skär bort nedersta delen på sparrisen ( ca 1 cm). Koka sparrisen in saltat vatten ca 3 minuter och spola dem sedan i kallt vatten.

3

Skär hälleflundra och laxen i jämnstora skivor och lägg dem varvade på stora tallrikar. Pensla med lite olivolja och citronsaft. Krydda lätt med salt och peppar.

4

Dela sparrisen på längden och lägg sparrisen i kors över fiskcarpaccion. Forma ett ägg av löjromen och lägg på sparrisen.

5

Pepparrotsskum; Mixa creme fraiche, riven pepparrot, citronsaft, salt och peppar med en stavmixer eller i en matberedare till en skummig dressing.

6

Innan servering; Ringla pepparrotsskummet runt fisken och strö över lite klippt smörgåskrasse

Källa: Tasteline

Ingredienser

Ingredienser
 4 st grön sparris, färsk
 olivolja
 1 tsk citronsaft
 8 skiva(or) hälleflundra, odlad
 4 skiva(or) laxfilé(er), ca 30 g per person
 salt
 4 msk löjrom
 1 ask smörgåskrasse
 peppar
Pepparrotsskumm
 1 tsk citronsaft, färsk
 1 dl crème fraiche
 1 msk pepparrot
 salt
 peppar

Instruktioner

Tillagning
1

Se till att laxen och hälleflundran har varit fryst i minst två dygn för att eventuella parasiter ska vara borta.

2

Skär bort nedersta delen på sparrisen ( ca 1 cm). Koka sparrisen in saltat vatten ca 3 minuter och spola dem sedan i kallt vatten.

3

Skär hälleflundra och laxen i jämnstora skivor och lägg dem varvade på stora tallrikar. Pensla med lite olivolja och citronsaft. Krydda lätt med salt och peppar.

4

Dela sparrisen på längden och lägg sparrisen i kors över fiskcarpaccion. Forma ett ägg av löjromen och lägg på sparrisen.

5

Pepparrotsskum; Mixa creme fraiche, riven pepparrot, citronsaft, salt och peppar med en stavmixer eller i en matberedare till en skummig dressing.

6

Innan servering; Ringla pepparrotsskummet runt fisken och strö över lite klippt smörgåskrasse

Hälleflundra (3kg)
Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.