Gösfilé (vild, 2,5 kg)
Citrus- och kumminsås: Riv tunna strimlor av skalet på citrusfrukterna med ett zestjärn. Pressa därefter frukterna i en hög mixer tillsammans med zesten och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Skordalia: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och pressa den i en varm skål (gärna i keramik). Tillsätt pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Rör ner olikoljan i en stråle, konsistensen ska bli en ganska lös puré (späd eventuellt med varmt vatten).
Bönbädd: Koka bönorna i lättsaltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet och slunga dem i smör, smaka av med salt och peppar.
Källa: Tasteline
Ingredienser
Instruktioner
Citrus- och kumminsås: Riv tunna strimlor av skalet på citrusfrukterna med ett zestjärn. Pressa därefter frukterna i en hög mixer tillsammans med zesten och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Skordalia: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och pressa den i en varm skål (gärna i keramik). Tillsätt pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Rör ner olikoljan i en stråle, konsistensen ska bli en ganska lös puré (späd eventuellt med varmt vatten).
Bönbädd: Koka bönorna i lättsaltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet och slunga dem i smör, smaka av med salt och peppar.