Gösfilé (vild, 2,5 kg)
Gösfilé (vild, 2,5 kg)
Citrus- och kumminstekt gösfilé på bönbädd med skordalia
 
 550 gram gösfilé
Bönbädd
 brytbönor
 vaxbönor
 haricots verts
 smör
 salt
Citrus- och kumminsås
 1 msk honung
 0,5 msk kummin, hel, krossad i mortel
 1 st apelsin(er)
 1 st limefrukt (er)
 1,5 st citron (er)
 2 st vitlöksklyfta(or)
Skordalia
 300 gram potatis(ar)
 1 st äggula(or)
 2 dl olivolja
 1 st citron(er)
 salt
 peppar
 2,5 st vitlöksklyfta(or)
Tillagning
1

Citrus- och kumminsås: Riv tunna strimlor av skalet på citrusfrukterna med ett zestjärn. Pressa därefter frukterna i en hög mixer tillsammans med zesten och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

2

Skordalia: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och pressa den i en varm skål (gärna i keramik). Tillsätt pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Rör ner olikoljan i en stråle, konsistensen ska bli en ganska lös puré (späd eventuellt med varmt vatten).

3

Bönbädd: Koka bönorna i lättsaltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet och slunga dem i smör, smaka av med salt och peppar.

Källa: Tasteline

Ingredienser

 550 gram gösfilé
Bönbädd
 brytbönor
 vaxbönor
 haricots verts
 smör
 salt
Citrus- och kumminsås
 1 msk honung
 0,5 msk kummin, hel, krossad i mortel
 1 st apelsin(er)
 1 st limefrukt (er)
 1,5 st citron (er)
 2 st vitlöksklyfta(or)
Skordalia
 300 gram potatis(ar)
 1 st äggula(or)
 2 dl olivolja
 1 st citron(er)
 salt
 peppar
 2,5 st vitlöksklyfta(or)

Instruktioner

Tillagning
1

Citrus- och kumminsås: Riv tunna strimlor av skalet på citrusfrukterna med ett zestjärn. Pressa därefter frukterna i en hög mixer tillsammans med zesten och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

2

Skordalia: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och pressa den i en varm skål (gärna i keramik). Tillsätt pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Rör ner olikoljan i en stråle, konsistensen ska bli en ganska lös puré (späd eventuellt med varmt vatten).

3

Bönbädd: Koka bönorna i lättsaltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet och slunga dem i smör, smaka av med salt och peppar.

Notes

Gösfilé (vild, 2,5 kg)
Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.