Abborrfilé (2,5kg)
Abborrfilé (2,5kg)
Ingredienser
 600 gram abborrfilé, eller gösfilé
 100 gram kräftstjärtar, i lake
 eller fond
 1 msk dillfrö
 4 st potatis(ar)
 salt
 vitpeppar
Garnering
 1 knippa(en) salladslök(ar)
 1 knippa(en) dill, eller krondill
Tillagning
1

Receptet kommer ur boken "Fredriks fiskar" (Natur & Kultur). Foto: Pepe Nilsson Jens Dolks vintips:En mild rätt med lite sälta från kräftor och buljong som mår bra av ett vitt milt vin med lite friskhet.Till exempel: 2006 CJ Pask Roys Hill Unoaked Chardonnay,87:–Hawkes Bay, Nya Zeeland, 2730.

2

Skär fisken i stora bitar. Salta och peppra.

3

Häll av laken från kräftstjärtarna i en kastrull.

4

Tillsätt grönsaksbuljong och dillfrö.

5

Koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt stå i ca 30 minuter. Sila buljongen och häll tillbaka den i kastrullen.

6

Skala och skiva potatisen grovt. Ansa och skär salladslöken i bitar.

7

Koka potatisen mjuk i den silade buljongen, ca 10 minuter.

8

Lägg ner fiskbitarna och koka upp. Ta kastrullen från värmen.

9

Tillsätt salladslöken och kräftstjärtarna. Låt stå under lock tills fisken är genomkokt, 5–10 minuter.

10

Servera i djupa tallrikar med repad dill.

Källa: Tasteline

Ingredienser

Ingredienser
 600 gram abborrfilé, eller gösfilé
 100 gram kräftstjärtar, i lake
 eller fond
 1 msk dillfrö
 4 st potatis(ar)
 salt
 vitpeppar
Garnering
 1 knippa(en) salladslök(ar)
 1 knippa(en) dill, eller krondill

Instruktioner

Tillagning
1

Receptet kommer ur boken "Fredriks fiskar" (Natur & Kultur). Foto: Pepe Nilsson Jens Dolks vintips:En mild rätt med lite sälta från kräftor och buljong som mår bra av ett vitt milt vin med lite friskhet.Till exempel: 2006 CJ Pask Roys Hill Unoaked Chardonnay,87:–Hawkes Bay, Nya Zeeland, 2730.

2

Skär fisken i stora bitar. Salta och peppra.

3

Häll av laken från kräftstjärtarna i en kastrull.

4

Tillsätt grönsaksbuljong och dillfrö.

5

Koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt stå i ca 30 minuter. Sila buljongen och häll tillbaka den i kastrullen.

6

Skala och skiva potatisen grovt. Ansa och skär salladslöken i bitar.

7

Koka potatisen mjuk i den silade buljongen, ca 10 minuter.

8

Lägg ner fiskbitarna och koka upp. Ta kastrullen från värmen.

9

Tillsätt salladslöken och kräftstjärtarna. Låt stå under lock tills fisken är genomkokt, 5–10 minuter.

10

Servera i djupa tallrikar med repad dill.

Abborrfilé (2,5kg)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.