Abborrfilé (2,5kg)
Receptet kommer ur boken "Fredriks fiskar" (Natur & Kultur). Foto: Pepe Nilsson Jens Dolks vintips:En mild rätt med lite sälta från kräftor och buljong som mår bra av ett vitt milt vin med lite friskhet.Till exempel: 2006 CJ Pask Roys Hill Unoaked Chardonnay,87:–Hawkes Bay, Nya Zeeland, 2730.
Skär fisken i stora bitar. Salta och peppra.
Häll av laken från kräftstjärtarna i en kastrull.
Tillsätt grönsaksbuljong och dillfrö.
Koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt stå i ca 30 minuter. Sila buljongen och häll tillbaka den i kastrullen.
Skala och skiva potatisen grovt. Ansa och skär salladslöken i bitar.
Koka potatisen mjuk i den silade buljongen, ca 10 minuter.
Lägg ner fiskbitarna och koka upp. Ta kastrullen från värmen.
Tillsätt salladslöken och kräftstjärtarna. Låt stå under lock tills fisken är genomkokt, 5–10 minuter.
Servera i djupa tallrikar med repad dill.
Källa: Tasteline
Ingredienser
Instruktioner
Receptet kommer ur boken "Fredriks fiskar" (Natur & Kultur). Foto: Pepe Nilsson Jens Dolks vintips:En mild rätt med lite sälta från kräftor och buljong som mår bra av ett vitt milt vin med lite friskhet.Till exempel: 2006 CJ Pask Roys Hill Unoaked Chardonnay,87:–Hawkes Bay, Nya Zeeland, 2730.
Skär fisken i stora bitar. Salta och peppra.
Häll av laken från kräftstjärtarna i en kastrull.
Tillsätt grönsaksbuljong och dillfrö.
Koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt stå i ca 30 minuter. Sila buljongen och häll tillbaka den i kastrullen.
Skala och skiva potatisen grovt. Ansa och skär salladslöken i bitar.
Koka potatisen mjuk i den silade buljongen, ca 10 minuter.
Lägg ner fiskbitarna och koka upp. Ta kastrullen från värmen.
Tillsätt salladslöken och kräftstjärtarna. Låt stå under lock tills fisken är genomkokt, 5–10 minuter.
Servera i djupa tallrikar med repad dill.
Lämna ett svar