Fisk
 800  gram torskryggfilé, tinad
 1 krm salt
 1 krm svartpeppar, malen
 1 msk smör
 Ugnsbakad blomkål
 1 st blomkålshuvud(en)
 100 gram smör
 1 krm salt
 1 krm svartpeppar, malen
 50 gram grana padano
 0,5 kruka(or) färsk persilja
 30 gram mandel, finhackad
Sallad
 50 gram färsk bladspenat
 0,5 msk olivolja
 1 tsk vit balsamvinäger
 1 krm salt
 1 krm svartpeppar, malen
Tillagning
1Sätt ugnen på 175 grader.
 Ugnsbakad blomkål:
2Dela blomkålen i fyra delar. Lägg dem i en ugnsfast form.
 3Bryn smöret i en stekpanna tills det är fint gyllene. Slå smöret över blomkålen och salta och peppra lite lätt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.
 4Riv grana padano och skölj och finhacka persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
 Fisk:
5Salta och peppra torsken på båda sidor.
 6Värm lite mer smör i stekpannan och stek fisken på medelhög värme på båda sidor ca 2-3 min. Ös smöret i pannan över fisken medans den steks.
 Sallad:
7Skölj spenaten och lägg upp i en skål. Ringla över olja och vinäger och en nypa salt och peppar. Ugnsbakad blomkål
 8Ta ut blomkålen. Skeda smöret som finns i formen över blomkålen och strö över grana padano, persilja och hackade mandlar.
 9Servera fisken tillsammans med bakad blomkål och spenatsallad.
  
Källa: Tasteline
            
                Ingredienser
Fisk
 800  gram torskryggfilé, tinad
 1 krm salt
 1 krm svartpeppar, malen
 1 msk smör
 Ugnsbakad blomkål
 1 st blomkålshuvud(en)
 100 gram smör
 1 krm salt
 1 krm svartpeppar, malen
 50 gram grana padano
 0,5 kruka(or) färsk persilja
 30 gram mandel, finhackad
Sallad
 50 gram färsk bladspenat
 0,5 msk olivolja
 1 tsk vit balsamvinäger
 1 krm salt
 1 krm svartpeppar, malen
 
            
                
                    Instruktioner
Tillagning
1Sätt ugnen på 175 grader.
 Ugnsbakad blomkål:
2Dela blomkålen i fyra delar. Lägg dem i en ugnsfast form.
 3Bryn smöret i en stekpanna tills det är fint gyllene. Slå smöret över blomkålen och salta och peppra lite lätt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.
 4Riv grana padano och skölj och finhacka persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
 Fisk:
5Salta och peppra torsken på båda sidor.
 6Värm lite mer smör i stekpannan och stek fisken på medelhög värme på båda sidor ca 2-3 min. Ös smöret i pannan över fisken medans den steks.
 Sallad:
7Skölj spenaten och lägg upp i en skål. Ringla över olja och vinäger och en nypa salt och peppar. Ugnsbakad blomkål
 8Ta ut blomkålen. Skeda smöret som finns i formen över blomkålen och strö över grana padano, persilja och hackade mandlar.
 9Servera fisken tillsammans med bakad blomkål och spenatsallad.