Rödspättafilé (2,5kg)
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 100 grader.
Dillig sås: Finhacka dillen och blanda med yoghurt, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.
Sallad: Skölj och strimla sallad och selleri och skala och finstrimla rödlöken. Blanda ihop i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Fisk: Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Häll ströbröd på en flat tallrik.
Salta och peppra fisken och vänd dem först i äggen och sedan i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta.
Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.
Servera den panerade rödspättan med dillig sås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.
Källa: Tasteline
Ingredienser
Instruktioner
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 100 grader.
Dillig sås: Finhacka dillen och blanda med yoghurt, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.
Sallad: Skölj och strimla sallad och selleri och skala och finstrimla rödlöken. Blanda ihop i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Fisk: Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Häll ströbröd på en flat tallrik.
Salta och peppra fisken och vänd dem först i äggen och sedan i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta.
Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.
Servera den panerade rödspättan med dillig sås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.