Koljarygg (2,5kg)
Koljarygg (2,5kg)
Buljongkokt kolja med pepparrotssås och sockerärtor
Ingredienser
 600 gram kolja, färsk
 0,5 st purjolök
 1,5 dl grädde
 50 gram pepparrot, färsk
 0,5 paket sockerärtor
 0,5 st Citron
 5 dl vatten
 2 msk fiskbuljong, eller fond
 3 dl ris
 2 nypa(or) salt
 2 nypa(or) svartpeppar, från kvarn
 1 msk smör
Tillagning
1

Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Skär purjolök i tunna skivor. Fräs löken i 1 msk smör i en vid kastrull eller stekpanna. Slå på 5 dl vatten, grädde och buljong. Låt det sjuda upp.

3

Skala pepparroten och riv den på ett rivjärn.

4

Skölj sockerärtor och skär bort ändarna. Skär fisken i kuber. Lägg i fisk och sockerärtor i buljongen. Sjud ca 3- 4 min tills fisken känns genomkokt. Det får inte koka då blir fisken lätt torr. Smaka av med lite salt och peppar.

5

Skär citron i klyftor och servera till fisken.

6

Lägg i pepparroten på slutet eller servera vid sidan om tillsammans med riset.

Källa: Tasteline

 

Ingredienser

Ingredienser
 600 gram kolja, färsk
 0,5 st purjolök
 1,5 dl grädde
 50 gram pepparrot, färsk
 0,5 paket sockerärtor
 0,5 st Citron
 5 dl vatten
 2 msk fiskbuljong, eller fond
 3 dl ris
 2 nypa(or) salt
 2 nypa(or) svartpeppar, från kvarn
 1 msk smör

Instruktioner

Tillagning
1

Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Skär purjolök i tunna skivor. Fräs löken i 1 msk smör i en vid kastrull eller stekpanna. Slå på 5 dl vatten, grädde och buljong. Låt det sjuda upp.

3

Skala pepparroten och riv den på ett rivjärn.

4

Skölj sockerärtor och skär bort ändarna. Skär fisken i kuber. Lägg i fisk och sockerärtor i buljongen. Sjud ca 3- 4 min tills fisken känns genomkokt. Det får inte koka då blir fisken lätt torr. Smaka av med lite salt och peppar.

5

Skär citron i klyftor och servera till fisken.

6

Lägg i pepparroten på slutet eller servera vid sidan om tillsammans med riset.

Notes

Koljarygg (2,5kg)
Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.