Koljarygg (2,5kg)
Koka ris enligt anvisning på paketet.
Skär purjolök i tunna skivor. Fräs löken i 1 msk smör i en vid kastrull eller stekpanna. Slå på 5 dl vatten, grädde och buljong. Låt det sjuda upp.
Skala pepparroten och riv den på ett rivjärn.
Skölj sockerärtor och skär bort ändarna. Skär fisken i kuber. Lägg i fisk och sockerärtor i buljongen. Sjud ca 3- 4 min tills fisken känns genomkokt. Det får inte koka då blir fisken lätt torr. Smaka av med lite salt och peppar.
Skär citron i klyftor och servera till fisken.
Lägg i pepparroten på slutet eller servera vid sidan om tillsammans med riset.
Källa: Tasteline
Ingredienser
Instruktioner
Koka ris enligt anvisning på paketet.
Skär purjolök i tunna skivor. Fräs löken i 1 msk smör i en vid kastrull eller stekpanna. Slå på 5 dl vatten, grädde och buljong. Låt det sjuda upp.
Skala pepparroten och riv den på ett rivjärn.
Skölj sockerärtor och skär bort ändarna. Skär fisken i kuber. Lägg i fisk och sockerärtor i buljongen. Sjud ca 3- 4 min tills fisken känns genomkokt. Det får inte koka då blir fisken lätt torr. Smaka av med lite salt och peppar.
Skär citron i klyftor och servera till fisken.
Lägg i pepparroten på slutet eller servera vid sidan om tillsammans med riset.