Hummer
Tina och skala hummern. Spara köttet till garnering av soppan.
Fräs grönsakerna lätt i smör utan att de får färg. Tillsätt hummerskal, tomatpuré, kryddor och vitlök.
Fortsätt att steka under omrörning på låg värme i 5 minuter.
Fyll på med cognac, portvin, vitt vin. Koka upp fonden och låt puttra i ca 10 min och dra sedan fonden från spisen.
Låt fonden dra i kastrullen i ca 20 minuter.
Tillsätt grädde, och sjud i ytterligare 10 minuter. Sila sedan soppan och koka ihop till en fin konsistens ca 20 minuter.
Tillsätt hallonvinäger och smaka igen om det behövs mer salt eller kanske cayennepeppar.
Mixa soppan med en stavmixer eller i mixerglas innan servering för att få en skummig soppa.
Lägg bitar av hummerköttet i varma djupa tallrikar och häll över soppan.
Källa: Tasteline
Ingredienser
Instruktioner
Tina och skala hummern. Spara köttet till garnering av soppan.
Fräs grönsakerna lätt i smör utan att de får färg. Tillsätt hummerskal, tomatpuré, kryddor och vitlök.
Fortsätt att steka under omrörning på låg värme i 5 minuter.
Fyll på med cognac, portvin, vitt vin. Koka upp fonden och låt puttra i ca 10 min och dra sedan fonden från spisen.
Låt fonden dra i kastrullen i ca 20 minuter.
Tillsätt grädde, och sjud i ytterligare 10 minuter. Sila sedan soppan och koka ihop till en fin konsistens ca 20 minuter.
Tillsätt hallonvinäger och smaka igen om det behövs mer salt eller kanske cayennepeppar.
Mixa soppan med en stavmixer eller i mixerglas innan servering för att få en skummig soppa.
Lägg bitar av hummerköttet i varma djupa tallrikar och häll över soppan.