Hummersoppa
Ingredienser
100 gram smör
1 dl portvin, rött
6 cl Konjak
0,5 l vitt vin
1 st vitlöksklyfta(or), stor
1 msk tomatpuré
100 gram fänkål, tärnad
100 gram gul lök(ar), tärnad
100 gram morot, tärnad
100 gram selleri, tärnad
1 kvist(ar) dragon, färsk
salt
1 nypa(or) cayennepeppar
1 st lagerblad
1 st timjankvist(ar)
5 st hummer, skal till fond, kött till servering
1 msk hallonvinäger
1 l vispgrädde
Tillagning
1Tina och skala hummern. Spara köttet till garnering av soppan.
2Fräs grönsakerna lätt i smör utan att de får färg. Tillsätt hummerskal, tomatpuré, kryddor och vitlök.
3Fortsätt att steka under omrörning på låg värme i 5 minuter.
4Fyll på med cognac, portvin, vitt vin. Koka upp fonden och låt puttra i ca 10 min och dra sedan fonden från spisen.
5Låt fonden dra i kastrullen i ca 20 minuter.
6Tillsätt grädde, och sjud i ytterligare 10 minuter. Sila sedan soppan och koka ihop till en fin konsistens ca 20 minuter.
7Tillsätt hallonvinäger och smaka igen om det behövs mer salt eller kanske cayennepeppar.
8Mixa soppan med en stavmixer eller i mixerglas innan servering för att få en skummig soppa.
9Lägg bitar av hummerköttet i varma djupa tallrikar och häll över soppan.
Källa: Tasteline
Ingredienser
Ingredienser
100 gram smör
1 dl portvin, rött
6 cl Konjak
0,5 l vitt vin
1 st vitlöksklyfta(or), stor
1 msk tomatpuré
100 gram fänkål, tärnad
100 gram gul lök(ar), tärnad
100 gram morot, tärnad
100 gram selleri, tärnad
1 kvist(ar) dragon, färsk
salt
1 nypa(or) cayennepeppar
1 st lagerblad
1 st timjankvist(ar)
5 st hummer, skal till fond, kött till servering
1 msk hallonvinäger
1 l vispgrädde
Instruktioner
Tillagning
1Tina och skala hummern. Spara köttet till garnering av soppan.
2Fräs grönsakerna lätt i smör utan att de får färg. Tillsätt hummerskal, tomatpuré, kryddor och vitlök.
3Fortsätt att steka under omrörning på låg värme i 5 minuter.
4Fyll på med cognac, portvin, vitt vin. Koka upp fonden och låt puttra i ca 10 min och dra sedan fonden från spisen.
5Låt fonden dra i kastrullen i ca 20 minuter.
6Tillsätt grädde, och sjud i ytterligare 10 minuter. Sila sedan soppan och koka ihop till en fin konsistens ca 20 minuter.
7Tillsätt hallonvinäger och smaka igen om det behövs mer salt eller kanske cayennepeppar.
8Mixa soppan med en stavmixer eller i mixerglas innan servering för att få en skummig soppa.
9Lägg bitar av hummerköttet i varma djupa tallrikar och häll över soppan.