Hummer
Hummer
Hummersoppa
 
Ingredienser
 100 gram smör
 1 dl portvin, rött
 6 cl Konjak
 0,5 l vitt vin
 1 st vitlöksklyfta(or), stor
 1 msk tomatpuré
 100 gram fänkål, tärnad
 100 gram gul lök(ar), tärnad
 100 gram morot, tärnad
 100 gram selleri, tärnad
 1 kvist(ar) dragon, färsk
 salt
 1 nypa(or) cayennepeppar
 1 st lagerblad
 1 st timjankvist(ar)
 5 st hummer, skal till fond, kött till servering
 1 msk hallonvinäger
 1 l vispgrädde
Tillagning
1

Tina och skala hummern. Spara köttet till garnering av soppan.

2

Fräs grönsakerna lätt i smör utan att de får färg. Tillsätt hummerskal, tomatpuré, kryddor och vitlök.

3

Fortsätt att steka under omrörning på låg värme i 5 minuter.

4

Fyll på med cognac, portvin, vitt vin. Koka upp fonden och låt puttra i ca 10 min och dra sedan fonden från spisen.

5

Låt fonden dra i kastrullen i ca 20 minuter.

6

Tillsätt grädde, och sjud i ytterligare 10 minuter. Sila sedan soppan och koka ihop till en fin konsistens ca 20 minuter.

7

Tillsätt hallonvinäger och smaka igen om det behövs mer salt eller kanske cayennepeppar.

8

Mixa soppan med en stavmixer eller i mixerglas innan servering för att få en skummig soppa.

9

Lägg bitar av hummerköttet i varma djupa tallrikar och häll över soppan.

Källa: Tasteline

Ingredienser

Ingredienser
 100 gram smör
 1 dl portvin, rött
 6 cl Konjak
 0,5 l vitt vin
 1 st vitlöksklyfta(or), stor
 1 msk tomatpuré
 100 gram fänkål, tärnad
 100 gram gul lök(ar), tärnad
 100 gram morot, tärnad
 100 gram selleri, tärnad
 1 kvist(ar) dragon, färsk
 salt
 1 nypa(or) cayennepeppar
 1 st lagerblad
 1 st timjankvist(ar)
 5 st hummer, skal till fond, kött till servering
 1 msk hallonvinäger
 1 l vispgrädde

Instruktioner

Tillagning
1

Tina och skala hummern. Spara köttet till garnering av soppan.

2

Fräs grönsakerna lätt i smör utan att de får färg. Tillsätt hummerskal, tomatpuré, kryddor och vitlök.

3

Fortsätt att steka under omrörning på låg värme i 5 minuter.

4

Fyll på med cognac, portvin, vitt vin. Koka upp fonden och låt puttra i ca 10 min och dra sedan fonden från spisen.

5

Låt fonden dra i kastrullen i ca 20 minuter.

6

Tillsätt grädde, och sjud i ytterligare 10 minuter. Sila sedan soppan och koka ihop till en fin konsistens ca 20 minuter.

7

Tillsätt hallonvinäger och smaka igen om det behövs mer salt eller kanske cayennepeppar.

8

Mixa soppan med en stavmixer eller i mixerglas innan servering för att få en skummig soppa.

9

Lägg bitar av hummerköttet i varma djupa tallrikar och häll över soppan.

Notes

Hummer
Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.