Rödspättafilé (2,5kg)
Rödspättafilé (2,5kg)
Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis
 
Ingredienser
Dillig sås
 2 dl matyoghurt
 2 msk majonnäs
 1 tsk dijonsenap
 0,5 kruka(or) dill
 salt
 svartpeppar
 600 gram rödspättafilé(er)
Fisk
 600 gram rödspättafilé(er)
 2 st ägg
 2 dl ströbröd
 salt
 svartpeppar
 olivolja
 smör
 Sallad
 0,5 st isbergssallad
 0,5 st rödlök(ar)
 2 stjälk(ar) selleri
 olja
 vinäger
Tillbehör
 800 gram potatis(ar)
 0,5 st citron(er)
Tillagning
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 100 grader.

2

Dillig sås: Finhacka dillen och blanda med yoghurt, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.

3

Sallad: Skölj och strimla sallad och selleri och skala och finstrimla rödlöken. Blanda ihop i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

4

Fisk: Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Häll ströbröd på en flat tallrik.

5

Salta och peppra fisken och vänd dem först i äggen och sedan i ströbrödet.

6

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta.

7

Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.

8

Servera den panerade rödspättan med dillig sås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.

Källa: Tasteline

Ingredienser

Ingredienser
Dillig sås
 2 dl matyoghurt
 2 msk majonnäs
 1 tsk dijonsenap
 0,5 kruka(or) dill
 salt
 svartpeppar
 600 gram rödspättafilé(er)
Fisk
 600 gram rödspättafilé(er)
 2 st ägg
 2 dl ströbröd
 salt
 svartpeppar
 olivolja
 smör
 Sallad
 0,5 st isbergssallad
 0,5 st rödlök(ar)
 2 stjälk(ar) selleri
 olja
 vinäger
Tillbehör
 800 gram potatis(ar)
 0,5 st citron(er)

Instruktioner

Tillagning
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 100 grader.

2

Dillig sås: Finhacka dillen och blanda med yoghurt, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.

3

Sallad: Skölj och strimla sallad och selleri och skala och finstrimla rödlöken. Blanda ihop i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

4

Fisk: Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Häll ströbröd på en flat tallrik.

5

Salta och peppra fisken och vänd dem först i äggen och sedan i ströbrödet.

6

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta.

7

Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.

8

Servera den panerade rödspättan med dillig sås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.

Notes

Rödspättafilé (2,5kg)
Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.