Laxrygg sashimi (3kg, ojämna filéer)
Laxrygg sashimi (3kg, ojämna filéer)

Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Ingredienser
 4 bit(ar) laxfilé(er), ca 150 gr/st, portionsbitar
Lag
 1 l vatten
 4 st lagerblad, 4-5
 15 st kryddpepparkorn, 15-20
 1 st morot
 0,5 dl ättiksprit, (12%)
 1 msk äppelcidervinäger
 1 msk salt
 0,5 kruka(or) färsk dill, stjälkarna från dillen som används till såsen
Dillsås
 1 dl gräddfil
 1 dl majonnäs
 0,5 msk äppelcidervinäger
 0,5 kruka(or) färsk dill, 1 knippe
 1 krm salt, krydda efter smak
 1 krm peppar, krydda efter smak
Tillbehör
 4 st ägg
 24 st räkor
Tillagning
1

Skala och skär morot och lök i bitar, bunta ihop dillstjälkarna med ett snöre.

2

Blanda övriga ingredienser till lagen och lägg ner allt i en gryta eller kastrull.

3

Koka under lock i 10 min.

4

Lägg i laxen som bör täckas av lag och låt sjuda ca 3-5 minuter.

5

Ta av grytan och låt fisken svalna i lagen. När lagen och laxen har svalnat ställer du in allt i ett kallt kylskåp – helst några timmar eller över natten.

6

Riv av några dillvippor och spara som garnering till serveringen.

Dillsås
7

Finhacka dillknippet och rör ihop ingredienserna till dillsåsen och smaka av med salt och peppar.

Servering
8

Dela kokta ägg och garnera med räkorna. Serveras med varm kokt potatis och tex sallad och tomat.

Källa: Tasteline

Ingredienser

Ingredienser
 4 bit(ar) laxfilé(er), ca 150 gr/st, portionsbitar
Lag
 1 l vatten
 4 st lagerblad, 4-5
 15 st kryddpepparkorn, 15-20
 1 st morot
 0,5 dl ättiksprit, (12%)
 1 msk äppelcidervinäger
 1 msk salt
 0,5 kruka(or) färsk dill, stjälkarna från dillen som används till såsen
Dillsås
 1 dl gräddfil
 1 dl majonnäs
 0,5 msk äppelcidervinäger
 0,5 kruka(or) färsk dill, 1 knippe
 1 krm salt, krydda efter smak
 1 krm peppar, krydda efter smak
Tillbehör
 4 st ägg
 24 st räkor

Instruktioner

Tillagning
1

Skala och skär morot och lök i bitar, bunta ihop dillstjälkarna med ett snöre.

2

Blanda övriga ingredienser till lagen och lägg ner allt i en gryta eller kastrull.

3

Koka under lock i 10 min.

4

Lägg i laxen som bör täckas av lag och låt sjuda ca 3-5 minuter.

5

Ta av grytan och låt fisken svalna i lagen. När lagen och laxen har svalnat ställer du in allt i ett kallt kylskåp – helst några timmar eller över natten.

6

Riv av några dillvippor och spara som garnering till serveringen.

Dillsås
7

Finhacka dillknippet och rör ihop ingredienserna till dillsåsen och smaka av med salt och peppar.

Servering
8

Dela kokta ägg och garnera med räkorna. Serveras med varm kokt potatis och tex sallad och tomat.

Notes

Laxrygg sashimi (3kg, ojämna filéer)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Min Vagn (föremål)

Inga produkter i kundvagnen.